De Bouwpas introduceert Speedy Boarding: snel aanmelden voor arbeidskrachten op de bouwplaats. In dit artikel lees je wat er is toegevoegd, wat hetzelfde blijft, en waarom Speedy Boarding handig is.
De volgende vragen worden beantwoord in dit artikel:
- Wat is Speedy Boarding?
- Wanneer levert Speedy Boarding voordeel op?
- Kan iedereen gebruik maken van de Speedy Boarding-functionaliteit?
- Hoe werkt het aanmelden van arbeidskrachten met Speedy Boarding?
- Wat blijft hetzelfde?
Wat is Speedy Boarding?
De normale gang van zaken bij vooraanmelding is dat een onderaannemer haar personeel aanmeldt op het desbetreffende project, voordat deze arbeidskrachten zich kunnen melden op de bouwplaats. Dit vereist dus altijd een actie van de onderaannemer. Als de arbeidskracht zich dan meldt op de bouwplaats, wordt geen toegang verleend.
Om dit proces te vergemakkelijken, introduceert De Bouwpas de functionaliteit Speedy Boarding. Hiermee kan een arbeidskracht zich melden op de bouwplaats zonder dat zijn of haar werkgever het personeel vooraf heeft aangemeld op het project.
Wanneer levert Speedy Boarding voordeel op?
Kort gezegd: Speedy Boarding is bedoeld voor arbeidskrachten die niet snel genoeg konden worden aangemeld door hun werkgevers. Het 'naar links schuiven' van personeel in de aanmeldkluis wordt wel eens vergeten of de aannemer heeft er geen tijd voor.
Als je iemand wilt registreren via Speedy Boarding gelden de volgende voorwaarden:
- Het bedrijf moet toegevoegd en uitgenodigd zijn op een project.
- Het bedrijf moet goedgekeurd zijn (er staat geen beoordeling meer open).
- De arbeidskracht is in loondienst van een onderaannemer.
Dit lijkt misschien wat onoverzichtelijk, maar het systeem meld je automatisch de reden dat iemand niet geregistreerd kan worden.
Kan iedereen gebruik maken van de Speedy Boarding-functionaliteit?
Speedy Boarding kan per project en per hoofdaannemer in- of uitgeschakeld worden. Klanten met een concernoplossing kunnen dit zelf. Voor overige klanten geldt dat zij contact op kunnen nemen met de Servicedesk.
Speedy Boarding is daarnaast op twee verschillende niveaus in te stellen, te weten:
- Enkel voor penvoerderpersoneel.
- Voor alle onderaannemers op een project.
Hoe werkt het aanmelden van arbeidskrachten met Speedy Boarding?
De poortwachter of uitvoerder van een project krijgt op het Bouwplaats-scherm een nieuwe knop: Speedy Boarding. Vervolgens kan met behulp van de zoekbalk gezocht worden naar een arbeidskracht via zijn of haar naam of via de bedrijfsnaam.
De zoekresultaten tonen direct aan of de desbetreffende persoon aan te melden is via Speedy Boarding. Voorwaarden hiervoor zijn hierboven aangegeven.
Na het selecteren van de arbeidskracht volgt het verificatieproces om enerzijds te controleren of de arbeidskracht de juiste persoon is en anderzijds om de arbeidskracht toestemming te geven om zijn of haar gegevens te delen met de poortwachter of uitvoerder.
Verificatie vindt plaats via e-mail of SMS (onderaannemers) of via de geboortedatum (penvoerderpersoneel). Nadat de juiste code of geboortedatum is ingevoerd, wordt de poortwachter of uitvoerder doorgeleid naar stap 2 van het registratieproces, waarbij de rest van de stappen op herkenbare wijze zullen worden doorlopen.
Wat blijft hetzelfde?
Om maar met de deur in huis te vallen: de oude manier van registreren blijft onveranderd. Je kunt dus op precies dezelfde manier arbeidskrachten registreren.
Speedy Boarding heeft verder ook geen relatie tot bezoekers of derden.
Interesse of nog vragen?
Neem contact op met de Servicedesk via support@bouwpas.nl of 085 0014 101.
Opmerkingen
0 opmerkingen
Artikel is gesloten voor opmerkingen.