Op sommige projecten wordt gebruikt met aanwezigheidsregistratie. Eén van de mogelijkheden om dit te doen is door iedereen te laten in- en uitchecken met de Bouwpas app. Dat kan handmatig door het scannen van een QR-code, maar ook automatisch op basis van je locatie. Dat noemen we geofencing.
Inhoud
- Hoe werkt automatisch inchecken en uitchecken?
- Automatisch inchecken en uitchecken uitzetten
- Waarom vraagt de Bouwpas app om mijn locatie?
- Hoe zit het met de privacy?
- Gaat mijn telefoonaccu hier snel door leeg?
- Ik heb feedback voor Bouwpas
Hoe werkt automatisch inchecken en uitchecken?
Allereerst zorg je dat je de Bouwpas app hebt, en dat je hem activeert. Hoe je dat kan doen lees je hier.
Zodra je op een project wordt toegevoegd waar automatisch inchecken en uitchecken wordt gebruikt, dan krijg je het verzoek locatiegegevens aan te zetten.
Bij aankomst op de bouwplaats
Kom je in de buurt van je bouwplaats? Dan krijg je automatisch een melding van de Bouwpas app, met de vraag om in te checken. Zodra je dat doet krijg je de vraag:
Wil je automatisch in- en uitchecken?
Daarop kan je een van deze keuzes maken:
-
Ja, altijd
Elke keer dat je deze locatie binnenkomt of verlaat zal de Bouwpas app jou automatisch, zonder tussenkomst van jou, inchecken en uitchecken.
Je krijgt telkens een melding ter bevestiging dat je ingecheckt of uitgecheckt bent. -
Ja, voor 5 dagen
Vanaf dit moment voor vijf dagen zal de Bouwpas app jou automatisch, zonder tussenkomst van jou, inchecken en uitchecken als je deze locatie binnenkomt of verlaat.
Je krijgt telkens een melding ter bevestiging dat je ingecheckt of uitgecheckt bent.
Na 5 dagen krijg je deze vraag opnieuw. -
Herinner me
Je wordt niet automatisch ingecheckt of uitgecheckt, maar je krijgt wel een melding als je de bouwplaats binnenkomt of verlaat. Je kan zelf inchecken of uitchecken door op de melding te tikken. -
Altijd handmatig
Je wordt niet automatisch ingecheckt of uitgecheckt en je krijgt ook geen meldingen om je daaraan te herinneren.
Bij het verlaten van de bouwplaats
Afhankelijk van je keuze hierboven krijg je een melding binnen een paar minuten na je de bouwplaats verlaat.
Automatisch inchecken en uitchecken uitzetten
De opdrachtgever wil voor de veiligheid graag weten of jij op de locatie aan het werk bent. Daarom is het nuttig om dit automatisch door je app te laten bijhouden.
Wil je automatisch in- en uitchecken of de meldingen toch uitzetten? Dat kan. Zoek het project op in je projectlijst. Open het project door erop te tikken. Schuif iets naar beneden. Je vindt er een schakelaar om automatisch in- en uitchecken aan of uit te zetten.
Wil je de locatiegegevens voor de Bouwpas app helemaal uitschakelen? Klik dan hier om te lezen hoe dat moet.
Waarom vraagt de Bouwpas app om mijn locatie?
De opdrachtgever/hoofdaannemer wil uit veiligheidsoverwegingen graag weten of er mensen op de bouwplaats zijn. Sommige bouwplaatsen zijn makkelijk af te sluiten met een hek en toegangscontrole, andere bouwplaatsen niet.
Als je toestaat dat de Bouwpas app je locatie vraagt, dan kan de Bouwpas app jou automatisch een melding sturen als je de bouwplaats binnenkomt of verlaat. Dan vergeet je niet jezelf in- of uit te checken. Ook kan de Bouwpas app je automatisch in- en uitchecken als je dat wil. Dat is altijd op basis van locatie.
De Bouwpas app vraagt niet om je exacte locatie, maar om je locatie "bij benadering".
De Bouwpas app vraagt om je locatiegegevens in de voorgrond (als de app actief is en in beeld), en in de achtergrond (als de app op de achtergrond draait).
Als je geen toestemming geeft voor het gebruik van locatiegegevens, dan kan de Bouwpas app je geen meldingen sturen om je in of uit te checken.
Hoe zit het met de privacy?
Om met de deur in huis te vallen: Bouwpas weet nooit jouw exacte locatie.
De manier waarop Bouwpas je in- en uitcheckt heet "geofencing". De Bouwpas app geeft de locaties van de bouwplaatsen aan je telefoon door. Je telefoon houdt vervolgens op de achtergrond in de gaten of jij in de buurt komt van een van die bouwplaatsen. Zodra dat gebeurt krijgt de Bouwpas app een signaal van jouw telefoon. De locatiegegevens zoals jouw locatie worden nooit naar Bouwpas opgestuurd, en Bouwpas en de opdrachtgever weet dus niet waar je bent, behalve wel of niet op de bouwplaats.
Weet Bouwpas nu waar ik woon?
Nee. Je locatie blijft op jouw telefoon en wordt niet verstuurd naar Bouwpas. Het enige dat Bouwpas en je opdrachtgever weten is of je wel of niet op de bouwplaats bent en op welk tijdstip dat was.
Mag wat Bouwpas doet van de AVG?
Eén van de redenen dat Bouwpas ontstond is omdat we wilden voorkomen dat er te weinig of juist te veel gegevens van arbeidskrachten werden opgeslagen. De gegevens die opdrachtgevers van jou hebben moeten voldoen aan de AVG, zo simpel is het. Lees hier meer over Bouwpas en de AVG.
Gaat Bouwpas veilig om met mijn gegevens?
We doen alles wat je van ons mag verwachten om je gegevens veilig te verwerken. Je kunt meer leren over hoe we dat doen door hier verder te lezen.
Gaat mijn telefoonaccu hier snel door leeg?
Dat valt heel erg mee. In onze tests komen we op een extra verbruik van ongeveer 3% per dag. Dat komt omdat we de telefoon je locatie periodiek laten checken op de achtergrond. Bouwpas lift als het ware mee op wat je telefoon zelf al doet.
Het energieverbruik van andere apps die je locatie gebruiken, zoals Flitsmeister of Google Maps, is onvergelijkbaar. Dat soort apps wil, als je ze gebruikt, continu heel precies weten waar je bent. Bouwpas hoeft dat niet zo precies te weten.
Ik heb feedback voor Bouwpas
Feedback is van harte welkom! We willen er graag voor zorgen dat het automatisch inchecken en uitchecken zo goed en makkelijk mogelijk werkt. Je kunt je feedback doorgeven aan de Bouwpas Servicedesk.
Opmerkingen
0 opmerkingen
Artikel is gesloten voor opmerkingen.