Als je met aanwezigheidsregistratie werkt op je project, dan kan je in dit rapport terugvinden hoeveel er gewerkt is. Deze rapportage geeft je een manurenstaat voor de opgegeven week en eventueel gekozen onderaannemer en zijn keten.
Wat zie je in het rapport?
Een tabel met daarin:
- Alle contractuele onderaannemers en de bijbehorende keten;
of - De gekozen contractuele onderaannemer
- Zijn onderaannemers en zelfstandigen
- Van elke arbeidskracht in die keten de naam, arbeidsrelatie en pasnummer.
- Zijn onderaannemers en zelfstandigen
- De dagen van de gekozen week
- Gewerkte uren per dag, per arbeidskracht en per contractuele onderaannemer
Hoe worden de tijden berekend?
Het rapport probeert de in- en uitchecks met elkaar te matchen. Aangezien een werkdag niet per se overdag hoeft te beginnen en/of te eindigen, kunnen we niet simpelweg blokken maken per dag. We proberen daarom een stappenplan toe te passen voor elke pasbeweging om deze te classificeren.
Als er een logische volgorde is, dan is het matchen van die in- en uitchecks niet zo moeilijk en wordt simpelweg gekeken naar de eerste incheck en laatste uitcheck. Hierbij wordt een uitcheck gekoppeld aan een incheck, indien hier niet meer dan 13 uur tussen zit. Omdat 13 uur een te harde grens kan zijn, controleren we nog wel of er meerdere inchecks en/of uitchecks, zijn, die samen binnen een tijdsspanne van 18 uur vallen. Hiermee wordt ook afgevangen of iemand nog aan het werk is, of aan een nieuwe dienst begonnen is.
Als er per dag meerdere inchecks en/of uitchecks zijn, dan wordt een aantal regels toegepast om te bepalen wat de juiste matchingstrategie is. Zo worden meerdere inchecks achter elkaar genegeerd indien deze zich binnen 30 minuten van elkaar bevinden en er dus verder geen koppels gevormd kunnen worden. Dit doen we ook voor de uitchecks.
Als er meer dan 4 uur op een dag is gewerkt wordt er 30 minuten afgetrokken van die dag.
De tijden worden afgerond op halve uren. Elk half uur wordt naar beneden afgerond. Een voorbeeld: 7 uur en 53 minuten wordt afgerond op 7 uur en 30 minuten.
Als er wel een incheck is, maar geen uitcheck, dan wordt 8 uur gerekend.
Afhankelijk van de fysieke inrichting van een bouwplaats kan het manurenrapport meer of minder betrouwbaar zijn. Indien men zonder een uitcheck van de locatie weg kan komen, wordt het altijd gokken wat er precies gebeurd is. Houd hier rekening mee bij het gebruik van het manurenrapport.
Opmerkingen
0 opmerkingen
Artikel is gesloten voor opmerkingen.